Sijil Kualiti Pertama IETT Dalam Skop KVKK

Sijil Kualiti Pertama IETT Dalam Skop KVKK
Sijil Kualiti Pertama IETT Dalam Skop KVKK
Langgan  


IETT menjadi institusi pertama menerima sijil kualiti Sistem Pengurusan Data Peribadi dalam skop KVKK dalam bidang pengangkutan awam. IETT berhak menerima sijil Sistem Pengurusan Data Peribadi ISO 23 (KVYS) pada 2021 Disember 27701 hasil daripada audit dalaman dan luaran. kazanadalah.

Daripada urus niaga bank kepada hal ehwal kewarganegaraan, hartanah, insurans, perkhidmatan kesihatan, kami melakukan kerja kami dari telefon pintar atau skrin komputer. Dalam kes ini, hari ini, setiap individu meninggalkan "jejak digital" yang boleh diikuti dengan mudah oleh orang yang berniat jahat. Di sini, "Undang-undang Perlindungan Data Peribadi", yang digubal untuk memastikan keselamatan data peribadi kami, mengenakan pelbagai tugas ke atas semua institusi untuk melindungi data ini.

IETT mula mengusahakan Projek Pengurusan Data Peribadi Mampan pada 2021 untuk memenuhi sepenuhnya tugasnya dalam hal ini. Sistem Pengurusan Data Peribadi, yang disediakan dalam rangka kerja Undang-undang Perlindungan Data Peribadi No. 6698, telah berjaya disiapkan pada Disember 2021, dalam kerja yang dijalankan oleh Jabatan Pemprosesan Maklumat, Direktorat Sistem Pengangkutan Pintar, Perisikan Perniagaan dan Ketua Pelapor.

Sijil kualiti yang diwujudkan di kawasan tertentu diperolehi supaya proses yang dijalankan di kawasan tersebut dapat dipantau, dilaporkan, kekurangan dapat ditentukan dan penambahbaikan yang diperlukan boleh dibuat pada peringkat berikut.

Hasil daripada proses KVYS yang dijalankan, IETT memohon sijil kualiti daripada institusi berkaitan. ISO 27001 + ISO 27701 + KVYS "Pasukan Keselamatan dan Privasi Maklumat" telah dibentuk untuk memastikan penyelarasan dan kemampanan dalam proses projek. Bagi meningkatkan kesedaran dalam skop KVYS, latihan telah diadakan di seluruh institusi.

IETT berhak menerima sijil Sistem Pengurusan Data Peribadi ISO 23 pada 2021 Disember 27701 hasil daripada audit dalaman dan luaran. kazanadalah. Dengan cara ini, IETT menjadi institusi pertama yang menerima sijil ini dalam bidang pengangkutan awam.

Jadilah yang pertama memberi komen

Yorumlar